English | Nederlands

WorkPace and Firewalls

Inleiding

Als WorkPace onderdeel is van WorkPace Plus of Wellnomics Risk Management, zal WorkPace moeten kunnen communiceren met de Wellnomics server. Het is mogelijk dat deze communicatie wordt verstoord door firewall instellingen. Deze kunnen zich in het Windows operating system op de computer bevinden. In organisatie IT omgevingen kunnen verstoringen worden veroorzaakt door organisatie firewall protocollen, routers, proxy servers en/of network switches. Als communicatie wordt verstoord dan verschijnt het volgende bericht: -

Screenshot

WorkPace gebruikt een programma genaamd wpmessenger.exe om te communiceren met WRM of Self-Signup (WorkPace Plus) servers. Het gebruikt poort 80 (http) om te communiceren. Het programma en de poort dienen te worden toegestaan in elke firewall waar WorkPace wordt gebruikt.

Dit document biedt hulp om communicatie problemen rondom firewalls op te lossen.

Computers en laptops

De Windows firewall blokkeert standaard geen uitgaande poorten. Er zou dus geen configuratie nodig moeten zijn. Als er zich een probleem voordoet, dan kan een gekwalificeerde ICT medewerker de volgende stappen uitvoeren:

1. Open Windows Firewall vanuit het Configuratiescherm

2. Klik aan de linksboven op “Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall”:

3. Klik op de ‘Instellingen wijzigen’ knop rechtsboven en klik vervolgens op ‘Een ander programma toestaan …’ rechtsonder in het scherm:

4. Klik in het “Een programma toevoegen” venster op de ‘Bladeren’ knop, rechts onder het midden.

5. Blader naar “C:\Program Files (x86)\Wellnomics WorkPace\” (of de map waar WorkPace is geïnstalleerd, als het zich niet op deze standaard locatie bevindt). Kies “wpmessenger.exe” en klik “Open”.

6. Klik op “Toevoegen” rechtsonder (zoals in de afbeelding hierboven).

7. Controleer of WorkPace Messenger is aangevinkt in het Windows Firewall scherm, en dat het juiste netwerk is aangevinkt (normaliter Domein, maar afhankelijk van uw particuliere netwerkconfiguratie is het wellicht ook nodig om Thuis/werk (Particulier) aan te vinken.

8. Klik op “OK” onderin het scherm.

9. Sluit het Windows Firewall venster.

Organisatie firewalls

De meeste organisatie firewalls controleren uitgaande software communicatie. Het WorkPace communicatie programma wpmessenger.exe dient met TCP te worden geconfigureerd om poort 80 te kunnen gebruiken. Elke wijziging in uw firewall configuratie dient door uw ICT team te worden uitgevoerd. Informeer hen over dit document, alstublieft.

U kunt contact opnemen met Wellnomics Customer Care (wcc@wellnomics.nl , +31(0)30-6985200) voor ondersteuning bij het configureren van uw Auto HR Import instellingen voor de Wellnomics Risk Management IT Administration website.